RREC Voorjaarsweekeind 13/14 mei 2023


Het weekeind begon vanaf 13.00 uur bij Veerman Classics in Huizen, met een kop koffie en een gebakje. 30 personen begonnen aan deze meeting.



Blijkbaar hadden veel leden er zin in, want veel waren al ruim voor 13.00 uur aanwezig. 




Iedereen heeft uitgebreid de kans gekregen om het bedrijf te bezichtigen en vragen te stellen.





Na een korte uitleg over het bedrijf van Aart Jan Veerman en wat uitleg over de route door de evenementencommissaris werden de routeboeken uitgedeeld en was het tijd om op pad te gaan.
Het was mooi zonnig weer, dus de cabrio's gingen open, samen met de schuifdaken. Sommige nieuwere modellen maakten gebruik van de airco.

Zes Rolls-Royces en 5 Bentleys gingen van start.
De route ging door een gevarieerde omgeving, van polderlandschappen met weides in het Gooi, tot mooie groene boswegen en heidevelden op de Veluwe.


Na een tocht van ongeveer 70 km (al dan niet met wat extra kilometers omrijden) wist iedereen bij hotel 't Speuldersbos in Garderen te arriveren. Onder het genot van een drankje werd er in het zonnetje nog druk nagepraat over de dag.





Aansluitend vond er een diner in het restaurant plaats.
Sommige leden bleven nog wat natafelen bij de bar, andere gingen op huis aan vanwege andere verplichtingen.
Dat mocht de pret niet drukken, want de volgende morgen kwamen er nog zes enthousiaste mensen bij met drie Rolls-Royces.
De rit ging vanuit Garderen door bebost gebied van de Noord-Veluwe naar Restaurant 'De Vossenberg' in Vierhouten. (Rechtstreeks een tocht van wel 15 km. Via de beschreven route ongeveer 70 km)
Aan het einde van de tocht kon men een bezoek brengen aan 'Het Verscholen Dorp'.





Hier woonden tussen februari 1943 en oktober 1944 tussen de 80 en 100 onderduikers en of vluchtelingen uit kamp Amersfoort. Zij verscholen zich overdag in gecamoufleerde hutten in het dichte dennenbos.


Hierna was het nog 1,5 km tot de eindbestemming.

Niet voor iedereen verliep de rit even voorspoedig. Er waren wat technische problemen. Wat wil je als je met een 75 jaar oude auto op pad gaat.

Gelukkig wist iedereen de eindbestemming te halen. De schrijvers van dit stukje hebben er het kortste over gedaan, nl een rit van 16 km. Zij zijn net buiten Garderen omgekeerd en direct naar Vierhouten gereden wegens een aanlopende rechter voorrem. Op de parkeerplaats van het restaurant hebben ze een noodreparatie voor de terugweg uitgevoerd.



Na de 'Lunch at the beach' vertrok iedereen weer huiswaarts.




Onze terugreis is, ondanks dat we 125 km binnendoor hebben gereden, zonder gebruik te maken van de snelweg zonder problemen verlopen.

Tekst en foto's: Michiel & Viktor Reijns.

<