De President's Picknick 2023


Op 2 juli 2023 hebben wij onze jaarlijkse Picknick gehouden. Clublid Rijn van Baal had al tijdens de ALV aangekondigd dat hij en Mieke dit jaar gastheer en gastvrouw wilden zijn.
Wij verzamelden ons bij restaurant Nieuw Westert, gevestigd in een oude boerderij tegen de duinen, in Egmond Binnen. Een formidabele opkomst van 53! personen, en 20 clubauto's, waaronder 4 auto's die wij nog niet eerder op een evenement hebben gezien.

De Rolls-Royce Silver Ghost van Rijn, de Silver Ghost van Rob van der Stam, die op de Annual Rally de 2e prijs had gewonnen en een Rolls-Royce 20 van aspirant clublid Jaap Pronk.

Ook hebben wij kennis gemaakt met  een ander aspirant-lid Allard Oberg,  die met een Rolls-Royce Silver Spirit vanuit Sneek kennis kwam maken. Wij hopen dat beiden het zo'n geslaagd evenement vonden dat wij ze binnenkort als clubleden op andere evenementen zullen terugzien.





Na de gebruikelijke koffie of thee met gebak werden alle aanwezigen welkom geheten door de voorzitter en daarna door de gastheer. De routeboeken werden uitgedeeld en we konden vertrekken naar het picknickadres.



Helaas waren WillemJan en zijn bijrijders niet op het vertrekpunt aangekomen, omdat op de rit daarheen een rem besloot vast te lopen. De ANWB'er moet de dag van zijn leven hebben gehad omdat hij aan een Rolls-Royce mocht werken. Hij heeft goed werk afgeleverd want uiteindelijk kon het gezelschap zijn weg vervolgen, nadat de rem gereviseerd was.


De anderen reden door een mooi stukje Noord-Holland, langs de Hondsbossche Zeewering …
[De Hondsbossche Zeewering is een 5,5 km lange dijk nabij Petten, op een plaats waar een stormvloed in de Middeleeuwen door de oorspronkelijke duinen is doorgebroken. De Hondsbossche Zeewering heeft een lange geschiedenis van stormschade en dijkherstel. 
Het huidige dijklichaam ligt daar sinds 1880 en is sindsdien meerdere malen verhoogd en verbreed. Door de voortdurende erosie van de aangrenzende duinen is de zeewering steeds meer in zee komen te liggen.]
… en over een van de 3 vlotbruggen over het Noord Hollands Kanaal …
[Een vlotbrug is een drijvende, beweegbare brug, De brug bestaat uit aanbruggen vanaf beide oevers naar een vlot.]


… naar Noord Scharwoude, waar ze door de gastheer en gastvrouw welkom werden geheten.
De picknicktafels stonden al klaar, even als lekkere hapjes die door Mieke waren voorbereid.
Alleen de tafelkleden waren niet windbestendig.
Een aantal leden had weer veel werk gemaakt van hun picknickmand. Ze werden snel  uitgepakt en een ieder  kon zich aan de inhoud te goed doen.




Toen de pechvogels, geëscorteerd door de voorzitter en de secretaris, waren gearriveerd, werd de dit jaar in het leven geroepen wisseltrofee voor gastheer/gastvrouw van de picknick, een sjerp, gemaakt door Bep van Luijk, uitgereikt aan Rijn en Mieke. 


Daarna werd er op deze mooie dag geproost met heerlijke prosecco, die door ons lid AJ persoonlijk vanuit Duitsland was geïmporteerd, en door hem gesponsord werd.



Tijdens de picknick konden velen het toch niet laten de auto's nog eens extra te bekijken want je raakt renslotte nooit uitgekeken op al dat moois.









Na de heildronk was er gelegenheid om onder leiding van de gastheer de andere auto's van zijn kleine collectie te bekijken.






Nadat de manden en de glazen geleegd waren, ging een ieder, na deze zeer geslaagde dag, weer zijns weegs.

Rijn en Mieke heel hartelijk bedankt voor de gastvrijheid, het meedenken en voor de schitterende route door een mooi stuk Noord Holland, waarin  geen foutje te vinden was.
AJ nogmaals dank voor de sponsoring van de prosecco.
Viktor bedankt voor de  mooie foto's.


De familie van Baal is de zondag na de picknick  met hun MG SA voor een week naar Engeland geweest voor een MG SVW meeting en hebben daar de ' best of Class' , de Peter Ratcliff Cup gewonnen. Gefeliciteerd!

Tekst: Paul Schoorl

<