Technische meeting in Baarn


Op zaterdag 28 oktober waren we voor de 30-ste! keer uitgenodigd bij de familie Daatselaar voor de technische meeting.


Er waren 38 mensen op de uitnodiging in gegaan. En ondanks de regen waren er 11 Bentleys en Rolls-Royces aanwezig. Dat was een prachtige opkomst en een prachtig gezicht op de parkeerplaats.








Tijdens de gebruikelijke koffie druppelde iedereen binnen en na een heerlijke lunch met de traditionele erwtensoep (waarvoor sommige leden alleen al komen) en de broodjes gingen enkele dames op zoek naar koopjes en gingen de meeste heren naar buiten voor het bekijken en bespreken van de auto's. Anderen hielpen Martha even bij de afwas.






Een aantal auto's werd op de bruggen gezet, waaronder de Bentley van dhr. van Hees.
Hij had een klein slippertje gemaakt en was daarbij in een greppeltje beland en nu was hij heel nieuwsgierig of zijn auto schade had aan de bodem.






Hij kon gerust zijn, ook na een zeer grondige inspectie door de diverse leden en onze technische adviseurs kon er geen schade ontdekt worden. Beter nog, de onderkant zag er uit als nieuw.


Tussendoor kon men nog even zijn kennis bijspijkeren omdat enkele clubleden vakliteratuur op de leestafel hadden gelegd. Geïnteresseerden konden een of meer exemplaren meenemen.


Ook de auto van ons nieuwe clublid dhr. van den Berg werd aan een keuring onderworpen.
De auto is met glans geslaagd.


Gelukkig werkte het weer mee en konden andere auto's op de parkeerplaats van binnen en van buiten worden bekeken en besproken. Want ook al zien we elkaar regelmatig, tijdens de technische meeting worden de technische details nogmaals doorgenomen.




Dhr. de Waal haalde tussendoor nog even zijn Rolls-Royce op, die startproblemen heeft.
Na een controle op de brug blijkt de startmotor toch echt stuk te zijn. Helaas.







Rond een uur of 4 waren de dames weer terug en was het voor de meesten tijd om afscheid te nemen. Maar eerst werd het kersverse bruidspaar Ruiterkamp gefeliciteerd en kregen zij een boeket aangeboden. 


Daarna werden de gastheer en gastvrouw bedankt voor de gastvrije ontvangst.
Ook dit keer hebben ze toegezegd dat we volgend jaar weer van harte welkom zijn!



Nadat de meesten waren vertrokken werd de Rolls-Royce van dhr. Oberg nog even op de brug gezet. Ook hij was de eerste keer bij deze technische meeting aanwezig en had wat vragen waarop hij antwoord wilde. Onder andere was hij op zoek naar een knopje voor de binnenverlichting.
Na een zoektocht(je) en wat experts die kwamen helpen is het knopje gevonden.




Iedereen die heeft bijgedragen deze meeting weer te laten slagen, bedankt.

Paul Schoorl
Foto's Viktor Reijns en Leontine Schoorl
<