Voorjaarsrit april 2018


We hebben een goede keuze gemaakt om hotel v.d.Valk in Harderwijk te kiezen als start- en eindpunt. De Bentley kan daar fantastisch geparkeerd worden in hun ondergrondse garage. We zijn 's zaterdags aangekomen, hebben genoten van de bosrijke omgeving, hebben 's avonds gedineerd en zijn 's ochtends na het ontbijt vertrokken. Dit is slechts 20 km van de startplaats Kootwijk voor de start van de voorjaarsrit.

De rit was uitgezet en verzorgd door Arnold en Juliëtte Horn. De start was bij Gasterij 't Hilletje in Kootwijk waar we eerst werden ontvangen met koffie en gebak. De nieuwe eigenaar van de Gasterij was zeer vriendelijk en er werd ook rijkelijk koffie geschonken;  één, twee of meerdere bakkies was geen probleem, het gebak was een behoorlijke klomp en daarmee konden we het ruim redden tot de lunch, wij wel in elk geval maar uitzondering blijf je houden.

Na een welkomstwoord gaf Arnold Horn een uitleg over de rit en het Bolletje-Pijltje systeem. Dat is relatief eenvoudig en geeft je ook de gelegenheid van de omgeving te genieten. Arnold vermeldde wel heel eerlijk dat deze rit al eerder was gebruikt, maar wij leden van de R.R.E.C. hebben geen probleem met een mooie tweedehands rit.

De opkomst was goed: 36 mensen met 11 Bentleys, 4 Rolls-Royces en 3 privé auto's . Na de koffie begonnen we aan het eerste gedeelte van de rit, die helaas regenachtig begon maar ons wel door de prachtige Veluwe liet rijden. Na deze fijne rit gingen we richting Kasteel Warmelo in Diepenheim. Daar kwamen we gezellig weer allemaal bij elkaar met eten en drinken, en genoten van de lunch. Het tweede gedeelte van de rit was nog mooier, ook omdat de zon het had gewonnen van de regen, en we gingen rijden door De Sallandse Heuvelrug. Een fantastisch mooi stukje Nederland. De rit liep goed. Hier en daar kwam je wat leden tegen die in de fout zaten en het eerste wat je dan denkt is “zitten wij wel goed”? Maar uiteindelijk eindigden wij toch allemaal in Hotel Mooiriver in Dalfsen. Met een hapje en een drankje was het - hoe kan het ook anders - weer heel gezellig. Het diner was goed georganiseerd, mooie gedekte tafels en lekker eten en drinken.

En dan is het weer tijd om naar huis te gaan, voor ons dus Harderwijk, nu 40 km. De regen had het inmiddels weer gewonnen van de zon en de ruitenwissers maakten overuren. Aangekomen bij v.d.Valk nog even gezellig naborrelen aan de bar en de andere ochtend  na het ontbijt op naar huis.

Arnold en Juliëtte heel hartelijk bedankt voor deze prachtige dag!
P.S. Mochten jullie nog zo'n gebruikte rit op de plank hebben liggen? Dan verzoeken wij jullie ons volgend jaar weer te verrassen.

Tekst Han en Frieda de Vaal
De foto's zijn gemaakt door Kees Versluys, Paul Schoorl, Leontine en Hansje.


<