Continental rally 2018


Van 9 t/m 15 september 2018 werd weer de Continental Rally gereden vanuit Engeland. Elk jaar is er een ander gastland en ditmaal was het Nederland waar, vanuit Duiven als uitvalsbasis, de ritten begonnen. Mona-Lisa en Derek Illingworth hadden er heel veel werk van gemaakt en er was bijna elke dag een ander programma met mooie ritten door Nederland en bezoeken aan het Airborne museum, Classic Parc in Boxtel en het Kröller-Müller museum.
Op dinsdag 11 september waren de Nederlandse clubleden uitgenodigd aan te schuiven voor het diner en o.a. uw evenementencommissaris en Hansje gaven daar graag gehoor aan.
Het gereserveerde deel van het parkeerterrein vulde zich met Rolls-Royce en Bentley automobielen en een verdwaalde Audi of Jaguar. Hoe je dat deel van het parkeerterrein kon bereiken, was niet helemaal duidelijk. Slechts een enkeling vond in een keer de goede weg. Verder werden er betonnen richeltjes genomen en om plantenbakken gelaveerd en ook via het bordes lukte het niet i.v.m in- en uitladende bussen. Maar uiteindelijk had eenieder een plek gevonden.
Ik bekeek de rally borden en het hoogste nummer was 45, dus ga er maar even van uit dat er circa honderd deelnemers waren.


Dit is een impressie van de autos op het parkeerterrein.Om 19:00 uur was er een heerlijke welkomstcocktail met meloen.
Er was nog onduidelijkheid over de muziek. De banjospeler die zou komen, die kwam niet. Bij aanvang van het diner spraken Derek en Mona-Lisa een welkomstwoordje speciaal ook naar de aanwezige Nederlandse leden en zij verontschuldigden zich voor het ontbreken van muziek. Ze gaven aan dat ze moesten improviseren. Na enige tijd begon iemand met een van der Valk outfit te zingen en deed dat heel verdienstelijk. Later kwam er een tweede man en een vrouw bij, onder algehele hilariteit, maar ze hadden wel mooie stemmen.
Tijdens het hoofdgerecht kwamen ze terug, ditmaal in smoking en avondjurk. Het bleken drie speciaal voor die avond ingevlogen leerlingen te zijn van een Engelse operaschool.

Het diner was heerlijk en deze en gene hebben ook nog wat aan Bachus geofferd. Wij zaten aan tafel met Engelsen en Noren en het was leuk nieuwe mensen te leren kennen.

Hieronder ziet u enkele filmimpressies van het diner. Klik op een hyperlink, kies voor openen en wacht even tot de film is gedownload.

775.MOV
776.MOV
778.MOV

Op woensdag was een facultatief bezoek aan het privémuseum van Toni Bienemann gepland, waar ongeveer 150 automobielen staan opgesteld. Toni gaf uitleg hoe zijn verzameling tot stand was gekomen: Ach je begint met een paar, je verkoopt er eentje en koopt er drie terug.


Een impressie van de collectie van Toni Bienemann die er een geanimeerde uitleg bij gaf.


Daarna gingen wij huiswaarts, na een paar mooie dagen waarbij we met veel (Engelse) clubgenoten hebben kennisgemaakt.
Mona-Lisa en Derek nogmaals dank.

Paul Schoorl,
Evenementencommissaris RREC Dutch Section.
<