De presidents picknick van de Dutch sectionVorig jaar had onze toenmalige voorzitter Dick Welsink toegezegd om dit jaar voor ons de presidents picknick te organiseren. Ondanks het feit dat hij helaas zijn voorzitterschap heeft neergelegd, heeft hij woord gehouden en voor ons een prachtige dag georganiseerd.  

Wij werden op 8 juli 2018 rond 11.00 uur verwacht bij restaurant de Spaarbankhoeve in Fluitenberg (nooit van gehoord). Het startpunt beloofde al veel goeds want het lag verscholen in het groen.
De ontvangst was zoals verwacht met koffie en gebak.
24 personen gaven acte de presence, met 8 Rolls-Royces/Bentleys. Na de koffie en het traditionele woordje van de evenementencommissaris heette Dick ons welkom en gaf uitleg over de rit, waarbij hij vertelde dat het gelukt was een rit te maken zonder een enkel stoplicht.
Henny merkte op dat we alleen een paar rotondes en 1 spoorwegovergang, waar nauwelijks een trein langs kwam, tegen zouden komen. Het was een afwisselende rit door het prachtige Drenthe, door nog meer plaatsjes waar ik nog nooit van gehoord had. Ik had het geluk, of ongeluk, juist die ene trein tegen te komen…
In Veenoord reden we langs het enige voor publiek toegankelijke huis in Nederland waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt. Facultatief kon daar een tussenstop worden gemaakt om het huis te bekijken.
Na aankomst in Klazinaveen konden we in de zon of in de schaduw een plekje zoeken voor auto en picknickmand.
Met de traditionele bubbels werd de picknick geopend. Hans en Mariska pakten het wel heel professioneel aan en zetten zelfs verse koffie. Kijk naar de fotos en krijg trek. Hoewel de bedoeling van een picknick is dat je een mand MET inhoud meeneemt, hadden Harm Smit en zijn bijrijder dat niet helemaal goed begrepen en hadden zij wel een mand maar geen inhoud bij zich. Dankzij de gastvrouw hoefden zij toch geen honger te leiden.
Nadat iedereen verzadigd was, volgde er een rondleiding over het landgoed van Dick en Hennie waarbij wij onze ogen uitkeken. Heuvels, verborgen plekjes, verborgen garages en zelfs een groot meer waarin gezwommen kon worden. In de garages lagen zeer veel onderdelen en gereedschappen, en stonden ook de autos waaronder zijn allereerste Bentley S waarmee het allemaal ooit begon, 2 Silver Seraphs, een Phantom III, een Silver Cloud III en een zilvergrijze Bentley T1, In deze T1 mocht ik, als toen nog jong clublid, meerijden van de toenmalige eigenaar, een dikke-sigarenrokend oud clublid. Deze auto is ooit nieuw gekocht door van Fentener van Vlissingen.
Van het meer werd dankbaar gebruikt gemaakt door de dochter van Toni, die als eerste lekker een rondje ging zwemmen. Later werd zij vergezeld door de gastheer.
De dag eindigde met de al even traditionele bloemen voor de gastvrouw en een doosje wijn voor de gastheer, al was de evenementencommissaris zo door de warmte bevangen dat hij in eerste instantie een verkeerde bos, een bos die de gastvrouw toevallig een dag tevoren had gekregen, wilde overhandigen. Maar gelukkig werd die vergissing op tijd ontdekt en kreeg zij de door ons gehaalde bos.

Dick, Hennie en Thijs heel hartelijk bedankt voor deze geslaagde dag.
Paul Schoorl
Evenementencommissaris


Verzamelpunt de Spaarbankhoeve in Fluitenberg

Gezellig aan de koffie met gebak, in afwachting van wat komen gaat
Voor de autos was ook van buiten af veel belangstelling

Het blijft een mooi gezicht, al die neuzen op een rijToni Bieneman verraste ons door deze keer met deze Rolls-Royce te komen, een Silver Wraith LWB

De mooie aanwinst van Hans Ruiterkamp, de trotse eigenaar van een Bentley Brooklands uit 1993

De rit voerde ons door het prachtige Drenthe

De aankomst in Klazinaveen

Daarna kon iedereen aanvallen op zijn meegebrachte broodjes en spieken bij de buren voor ideetjes voor volgend jaar

Ook honden waren welkom

Hans pakte het professioneel aan

Het was warm………., heel warm

En gezellig,….. heel gezellig

Na de lunch was er de rondleiding waarvoor veel belangstelling bestond

En als je je dan omkeerd …

Een van de prachtige plekjes

Onder de heuvels nog meer prachtige plekjes:

De Rolls-Royce Phantom III, geflankeerd door een Silver Cloud III


Heel veel onderdelen en gereedschap, je weet nooit wat je nog nodig hebt

De Bentley mag dan vanwege een schorsing de weg niet op, hij blijft mooi

De bloemen en de wijn voor onze gastvrouw en gastheer, vergezeld van onze oprechte dank voor de organisatie van deze dagNa afloop was het gezellig zwemmen

<