Technische meeting bij Garage Groenouwe


Zondag 1 maart 2020 was de start van ons nieuwe evenementenseizoen met de jaarlijkse technische meeting bij Garage Groenouwe in Bathmen. Net als andere jaren was het allemaal uitstekend verzorgd.

De stoelen en de koffie/thee stonden klaar.De garage was extra gepoetst net als de auto's waaraan de volgende dag weer gewerkt zou worden.Al vroeg was er een aantal deelnemers aanwezig om de auto's te bekijken en te bespreken en te genieten van koffie/thee met een heerlijke koek.


Ook mochten wij een nieuw lid welkom heten, dhr Mannes Klein Nuland (rechts op de foto). Wij wensen hem een prettige tijd bij “de club” en hopen hem vaak op evenementen te spreken.
Na de koffie en het welkomstwoordje van de voorzitter heeft Casper Hanken van Millers Oils ons uitgelegd welke olie geschikt is voor onze auto's en wat de gevolgen zijn van de vernieuwde brandstoffen voor onze oude motoren. Uiteraard werd er met grote aandacht naar hem geluisterd.

Tijdens zijn presentatie konden de dames in de kantine gezellig bijpraten.


Na de uitleg was er gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen en ook de juiste producten aan te schaffen zodat onze auto's weer langere tijd beschermd te zijn.
En als dank ontving dhr Hanken de gebruikelijke fles.


Na deze presentatie was het tijd voor de lunch met een heerlijke soep en lekker belegde broodjes.
Tijdens de lunch kwamen er nog 2 personen langs, die net een Rolls-Royce gekocht hebben, en die mogelijk ook lid van onze club willen worden. 
Na de lunch gaf Adri van Luijk ons een kijkje in zijn werkzaamheden bij van het restaureren van zijn Rolls-Royce Phantom III.

Om deze presentatie over een auto uit 1937 mogelijk te maken was ondersteuning van moderne apparatuur nodig.


Na een korte pauze werd Adri opgevolgd door vader en zoon Op de Weegh. Zij vertelden ons de geschiedenis van de collectie van de Familie Schlumpf, die te zien is in Cité de l'Automobile in Mulhouse. De dames waren voor deze presentatie ook aangeschoven.Ook de heren ontvingen na afloop de overbekende fles.


Wij sloten de dag af met dank aan Harry en Willy Groenouwe voor de goede verzorging en het weer beschikbaar stellen van de garage. Zij ontvingen een lekker pondje paling, de overbekende fles en Harry kreeg van Luigi nog een mooie set bijzondere schroevendraaiers.

Van de aanwezigen hebben we veel positieve reacties ontvangen. Direct na afloop maar ook per mail. WillemJan de Waal was zelfs zo enthousiast dat hij aanbood om voor volgend jaar een presentatie te geven over de geschiedenis van de Rolls-Royce met de focus op HENRI & CHARLES en de managing director Claude Johnson. Een aanbod dat we niet kunnen afslaan. Ik kijk er nu al naar uit.

Kees Versluijs en Han de Vaal bedankt voor het vinden van deze inspirerende sprekers en Harry en Willy bedankt voor de gastvrijheid.

Paul Schoorl

Foto's: Hansje Huppes en Leontine Schoorl
<