Technische meeting Groenouwe 2018


Dit jaar werd de technische meeting bij Garage Groenouwe gehouden op zondag 4 maart. Het was de eerste dag dat het kwik overdag weer positieve waarden aannam en de schaatsen weer werden ingevet voor een volgend jaar. Helaas meldden diverse leden zich op het laatst af vanwege ziekte. De griepgolf had kennelijk ook toegeslagen in de vereniging. Toch mocht dat een trouwe groep bezoekers van dit technische evenement er niet van weerhouden om de tocht naar Bathmen te maken. En terecht, want behalve dat er weer sprake was van een uitermate gezellige sfeer, had Harry Groenouwe twee zeer interessante sprekers uitgenodigd.

Dames vergezeld met mevrouw v.d. Stam.

Alle dames heerlijk aan de babbel in de kantine.

Alle clubleden luisteren aandachtig naar de technische uitleg.

De rest van de leden zijn ook zeer geïnteresseerd.

Allereerst was daar Emo Stubbe die samen met zijn vrouw Ilonka een uiteenzetting hield over de diverse straaltechnieken. Hun bedrijf Soda Blasting uit Vroomshoop (sodablasting.nl) is gespecialiseerd in soda stralen, droogijs stralen, natstralen, glasparel stralen en zandstralen. Met de juiste techniek is vrijwel alles aan de auto in nieuwstaat terug te brengen. Absoluut vernieuwend en indrukwekkend.

Uitleg van de firma Stubbe met begeleiding van zijn vrouw Ilonka.

Of Hans heeft een hele zware zaterdagavond gehad of hij zat ernstig na te denken over de verkregen informatie.

De voorzitter geeft een fles wijn voor de perfecte uitleg.


De heerlijk broodjes en soep zijn voor iedereen een genot. Willy heeft het er maar erg druk mee. Gelukkig heeft ze een hulpje gestrikt. Met dank Willy!


Na de lunch volgde een indrukwekkende presentatie van het bedrijf Autodiagnose.eu uit Kolham. Asim Saglam nam het gehoor mee in de verbazingwekkende technieken waarmee schijnbaar onoplosbare en niet-te-vinden problemen in moderne autos kunnen worden opgespoord. Het bedrijf is niet gericht op het repareren van technische problemen maar in het diagnosticeren ervan. Asim werd vergezeld door Bert Pennock, een onafhankelijk specialist in het verrichten van technische expertises aan autos.


Een interessante uitleg van Asim Saglan en expertise expert Bert Pennock, ook nemen zij een flesje in ontvangst.


Al met al kijken we terug op een bijzonder geslaagde, interessante en gezellige technische meeting bij Garage Groenouwe in Bathmen (groenouwe.nl). De penningmeester lacht wel maar is niet blij met de uitgave, Willy en Harry juist wel


Tekst: Marinus Rijkers
Fotos en onderschriften: Han de Vaal

<