Technische Meeting 2019


Op zaterdag 2 november waren wij, voor het 27ste jaar op rij, te gast in de garage van de familie Daatselaar in Baarn. 35 personen gaven acte de présence.
Doordat het 's morgens slecht weer was, veel regen en wind, hadden de meeste leden besloten hun Rolls-Royce of Bentley thuis te laten en met hun 'dagelijkse' auto af te reizen. Er is zelfs een lid vertrokken maar toch weer omgekeerd om van auto te ruilen.
Hoewel de meeting pas om 12 uur begon, was bijna iedereen voor die tijd aanwezig. Dit getuigt er toch wel weer van dat deze meeting zeer gewaardeerd wordt.
We werden, traditie getrouw, onthaald met koffie en speculaas gevolgd door snert met roggebrood en spek en/of groentesoep en heerlijk belegde broodjes. Het ontbrak ons aan niets.
Een aantal dames ging samen shoppen, anderen bleven gezellig bijpraten met zowel de mannen als met de andere dames, en sommigen gingen kijken bij de auto's die op de brug gezet stonden.
Ondanks het slechte weer waren er een Bentley Mark VI, een Rolls-Royce Silver Seraph, een Rolls-Royce Corniche en een Rolls-Royce Phantom aanwezig, die allemaal aan een zeer uitgebreide inspectie werden onderworpen.
Voor die inspectie waren onze technische adviseurs aanwezig, die de betreffende leden, na het bekijken en bespreken van de auto's, van commentaar en advies voorzagen.
Zo bleken oa. de reservewielen, die zich bij de Phantom op de wielschermen bevinden, niet recht te staan maar een beetje te hellen. Bij de inspectie bleek dat een ring vóór ipv achter het wiel gemonteerd was. Nadat dit, met vereende krachten, (zwaar he zo'n wiel) gewijzigd was, staan de wielen nu keurig recht op de schermen.
Rond 17.00 uur werd de bijeenkomst afgesloten met de al even traditionele dankwoorden voor de familie Daatselaar, met paling voor de gastvrouw en wijn voor de gastheer.
Dank je wel Bert en Martha.
Zij hebben al toegezegd dat wij ook in 2020 weer welkom zijn.
Wij kijken er nu al naar uit.

Tekst en foto's Leontine.

Aan de soep.

Gezellig van de soep genieten.

De techneuten overleggen.

Is er wat mis met de motor heren? Jullie kijken zo serieus.

Ook de Phantom werd aan een grondige inspectie onderworpen.Hij past ook maar net op de brug.

Een indrukwekkend stuur.

In 1930 al meedraaiende koplampen.

De dames zijn weer terug van het shoppen.

Bert en Martha bedankt!

<